Lezzetine doyamadığınız, tadı damağınızda kalan sucuğun tarihçesini düşündünüz mü hiç? Net bir tarih vermek mümkün olmasa da Kayseri’den dünyaya yayıldığı bilinir. Sucuk diyarı Kayseri halkı sucuğa eşsiz lezzeti Erciyes Dağı’nın esintisinin verdiğini belirtirler. Erciyes Dağı’nın esintilerini sofralarınızda hissedebilmeniz için Unutulmaz Sucuk en taze ve doğal haliyle hizmetinizde.
Baharatlanmış kıymanın kurutulmuş bağırsağa doldurulmuş hali olarak bilinen sucuk, geçmiş yıllarda işçilerin et tüketebilmesi için ortaya çıkmıştır. Et, sıcağa dayanamayan ve kısa sürede bozulan bir besin maddesi olduğu için tarlada çalışan işçilerin tüketebilmesi mümkün olmuyordu. Bunun önüne geçebilmek için et bolca baharatlanırdı ancak yine de etin hava almaması gerektiği için bu yöntem ömrünü pek uzatamıyordu. Birçok denemeden sonra bağırsak keşfedildi ve temizlenip kurutuldu. Kıymayı bağırsağın içerisinde muhafaza etmenin bozulmayı geciktirdiği fark edildi. Böylece daha geç bozulan eti yiyebilmek artık mümkündü. İşçiler, et yeme ihtiyacını sucuğun bulunması ile giderebildi.
Sucuğun tarihçesi ile ilgili hala net bilgilere erişilemese de hikâyesinin etkileyiciliği lezzetiyle bir araya geldiğinde daha da vazgeçilmez oluyor. Geçmişten bugüne Kayseri’mizden en taze haliyle sofralarınıza ulaştırdığımız Unutulmaz Sucuk, sizi özlediğiniz sucuğun tadına kavuşturuyor.